Het grootste online winkelcentrum

  • De meeste shops
  • Het grootste aanbod producten
  • Altijd de beste deal

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

Andere varianten

Anderen bekeken ook

Voor jou gevonden: Digitale camera's

productinformatie
Coolblue.nl zegt:Coolblue zegt:De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is een compactcamera die filmt in 4K, wat 4 keer scherper is dan Full HD. Deze haarscherpe beelden zijn mogelijk door de lichtsterke 1 inch MOS sensor en de verbeterde Venus processor. De optische beeldstabilisatie met correctie over 5 assen voorkomt trillingen in video's. Daarnaast zoom je geleidelijk in met de zoomring en heb je dus geen last van schokkerige beelden. Naast filmen, kan de compactcamera uiteraard ook fotograferen. Bepaal de ideale compositie van je foto met de elektronische viewfinder of het kantelbare scherm.
Cameraland.nl zegt:Cameraland zegt:
De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is een robuuste maar toch compacte bridgecamera met bijzondere eigenschappen, zoals een grote 1.0 inch High Sensitivity MOS-sensor met 20,1 megapixels. Deze sensor is ongeveer vier keer groter dan de sensor waarmee de meeste vergelijkbare camera's zijn uitgerust. Ook is de FZ1000 de eerste compactcamera met 4K videocapaciteit, een resolutie van vier keer Full HD. Dit stelt je in staat om te experimenteren met nieuwe filmmogelijkheden en om snapshots (stills) uit je films te knippen met een resolutie van maar liefst 8 megapixels. Met de Panasonic FZ1000 film je in 4K Ultra HD. () Afmetingen en verschillen in kwaliteit ten opzichte van een dSLR
Bij het beoordelen van een camera kijken we ook naar de afmetingen ervan. Als we de Panasonic FZ-1000 vergelijken met een vergelijkbare dSLR set, dan is de Panasonic verassend compact en licht. Vergelijk deze camera bijvoorbeeld met een Canon 7D (http://www.cameraland.nl/digitale-spiegelreflexcameras/eos-7d/#/pid=14524&prefid=20030) met 18-135mm (http://www.cameraland.nl/objectieven/ef-s-18-135-3-5-5-6-is-stm/) en 100-400mm L (http://www.cameraland.nl/objectieven/ef-100-400-4-5-5-6-l-is-usm/), een set die al gauw meer dan 2kg weegt, in formaat veel groter is en meer dan 2000,- kost, dan wint de Panasonic op gebied van scherpte. Natuurlijk kun je met de Canon set wisselen van objectief, maar met het grote zoombereik en de veelzijdigheid van de Panasonic kun je in de meeste gevallen prima uit de voeten.
Het zoombereik van de FZ1000 is 25-400mm bij een minimaal diafragma van f/2.8-4.0. Door het 1” sensor formaat past er zoveel mm- bereik in één lens, wat bij een dSLR gewoonweg niet kan. Deze camera is een unicum voor iemand die op zoek is naar een goede alles-in-één oplossing. Licht, compact en scherp, tegen een gunstige prijs. Qua scherpte presteert de FZ-1000 niet minder dan een dSLR.
In de praktijk levert een kleinere sensor zoals in de FZ-1000 meer scherptediepte op, handig voor macro. De kwaliteit van deze onscherpte (bokeh) vinden we bij een dSLR doorgaands wel beter en mooier, vooral naarmate de sensor groter wordt. Dit wordt vooral duidelijk zichtbaar wanneer we foto’s vergelijken met een geringe scherptediepte.
De FZ-1000 geeft wel iets meer ruis op ISO 3200 of hoger. In deze gevallen blijft een grotere sensor geschikter. Ook voor professionele doeleinden maken het lenzen aanbod en de grotere sensor van een dSLR dit soort camera’s een betere keus.
Beeldsensor
Het 1” formaat is een sensorformaat waar absoluut toekomst in zit. Dit sensorformaat is al bekend uit de Sony RX100 (http://www.cameraland.nl/zoeken/rx100#/?origin=&parent=c&cat=113&sort=1&specialcat=topmenu:search) serie en de RX10. () Tot op heden is 1" de meest succesvolle sensormaat, omdat het de camera relatief gezien niet te groot maakt. Het formaat van de sensor staat in balans met de grootte van het objectief, en dus de gehele camera. Het zoombereik van het objectief valt ook groter uit bij camera's met een kleinere sensor. Door de cropfactor van 2,7x van een 1"sensor, lijkt een 100mm lens in de praktijk een 270mm objectief te worden.
Canon heeft met de G1X serie () een reflexvervanger proberen neer te zetten, maar heeft de plank misgeslagen. Dit geldt voor Nikon ook met de COOLPIX A (http://www.cameraland.nl/digitale-compactcameras/coolpix-a/#/pid=21936&prefid=21935). De beeldkwaliteit hiervan is weliswaar uitstekend, maar het is een vrij grote en lompe camera die relatief gezien langzaam is. De Panasonic met 1 "formaat zal veel meer mensen aanspreken omdat hij beeldkwaliteit combineert met een snelle, flexibele camera met een goede zoeker en een groot zoombereik.
Hieronder een overzicht van de meest gebruikte compactcamera sensoren. De kleinste sensor die we anno 2014 niet mogen vergeten, zit in een smartphone. Het 1 /2.3” formaat wat daar op volgt vinden we terug in het grootste deel van de compactcamera markt, de camera's tot circa 400 euro. Het iets grotere 1/ 1.7” formaat vinden we in de premium compactcamera’s van bijvoorbeeld Canon en Nikon. Denk aan de Samsung EX-2F (http://www.cameraland.nl/digitale-compactcameras/ex-2f-wit/), Nikon COOLPIX P7800 (http://www.cameraland.nl/digitale-compactcameras/coolpix-p7800-zwart/) of de Olympus STYLUS 1. (http://www.cameraland.nl/digitale-compactcameras/stylus-1/)
Eindigend rechts met het 1” formaat, wat op het moment van schrijven enkel nog voorkomt in de Sony RX100 serie, RX10 en de Panasonic FZ1000. Canon heeft al aangekondigd hier ook camera’s mee te gaan uitrusten. De genoemde camera's zijn ter indicatie, er zijn uiteraard meer modellen met dezelfde sensormaat. ()
Beeldkwaliteit
Misschien wel net zo belangrijk, al dan niet belangrijker dan de afmeting van de camera. De 1” sensor is groter dan de sensor bij de meeste compact camera’s, maar weer kleiner dan sensor van de meeste dSLR camera’s. Het krijgen van een eerlijke vergelijking is daarom lastig. Puur theoretisch zou deze camera minder presteren dan de boven genoemde Canon set. Toch blijkt uit een praktijktest dat de FZ1000 qua scherpte beter presteert. Dit komt voornamelijk door de hulpmiddelen in de camera. (Verscherping, ruisonderdrukking e.d.) Natuurlijk bestaat een foto uit veel meer facetten dan enkel de scherpte, en zal een toestel met een grotere sensor altijd beter presteren in het creëren van diepte in een foto. De achtergrondonscherpte is beter bij de reflex. Toch is het zeer uitzonderlijk dat een camera van een kleine €1.000,- in deze testopstelling een scherpere foto maakt dan een combinatie van meer dan €2.000,-
Hieronder is een foto te zien en een 100% vergroting, zodat de scherpte goed te beoordelen is. De foto komt zo uit de camera, zonder dat hier op de computer achteraf nog een bewerking op is losgelaten. Ook is de achtergrondonscherpte duidelijk te zien. Een instap reflexcamera met kitzoomlens doet hier niet veel voor onder. Het verschil is enkel nog zichtbaar met veel duurdere lichtsterke lenzen en voor een nog groter effect, een fullframe reflexcamera met lichtsterke lenzen. FZ-1000 op 400mm () 100% crop ()

De Panasonic FZ-1000 valt qua scherpte beslist niet tegen. Op 1:1 weergave blijven de beelden scherp. Dit is het ware verschil met de grootste groep compact camera’s met kleinere sensoren. Deze foto’s lijken scherp, maar bij 1:1 weergave is duidelijk minder detaillering zichtbaar. Het 1:1 weergeven is vergelijkbaar met een grote A3 formaat afdruk van dichtbij bekijken, of het op 100% tonen van een fotobestand op je monitor zonder uit te zoomen, zodat de foto op je monitor past. De camera is prima te gebruiken tot ISO 1600. Beeldruis is pas zichtbaar bij 1:1 weergave of op een grote A3-afdruk. Dit is natuurlijk geen harde grens, maar deels persoonlijk.
Beeldstabilistatie is een must voor foto’s nemen op 400mm. Dit is misschien wel het grootste kritieke punt bij de bridge camera’s, omdat deze doorgaans meer dan 30x zoom hebben. De FZ1000 heeft een 5-assige optische stabilisatie waarbij de lenselementen over deze 5 assen een trilling kunnen compenseren. Panasonic heeft niet duidelijk gespecificeerd hoeveel belichtingsstops dit scheelt, maar uit onze tests blijkt dat dit ongeveer 3-4 stops moeten zijn. Uitstekend dus!
Snelheid
Compactcamera’s zijn doorgaans trager dan een dSLR. Ook zijn de reflexen over het algemeen meer geschikt voor het snel- en onvoorspelbaar bewegende onderwerpen. De enkelvoudige autofocus (AF-S) van de FZ-1000 is echter razend snel ten opzichte van een spiegelreflex camera. De FZ-1000 is in de praktijk prima bruikbaar voor bewegende onderwerpen. Alleen het gebruik van tracking autofocus is bij een dSLR duidelijk sneller. Uit onze praktijktests blijkt dat de FZ1000 op alle fronten sneller is dan de vergelijkbare modellen in dit segment. In de groothoekstand stelt de camera scherp in 0,09 seconde. In de telestand is dit 0,17 seconde. Vergelijkbaar met de FZ200, zijn oudere broertje, bereikt de camera op autofocus gebied een snelheidswinst van circa 275%
De Panasonic FZ-1000 is op dit moment het snelst qua opstart tijd van alle bridge camera's. De camera is na inchakelen al na 0,66s paraat. Sneller dan dit kan haast niet, omdat compactcamera’s altijd een lenssysteem hebben wat naar buiten schuift bij het inschakelen.
Mogelijkheden
Dit toestel heeft meer mogelijkheden dan een gemiddelde dSLR, dat is duidelijk. De creatieve fotograaf kan via het menu naar hartenlust experimenteren met de vele mogelijkheden.
Technische verschillen maken het mogelijk direct vanaf het schermpje te fotograferen zonder snelheidsverlies, iets wat bij een reflex niet kan. Bij de nieuwste dSLR camera’s zit er wel een `Live-view’ functie op, maar hierbij treedt altijd een gigantische snelheidsvermindering op bij het gebruik van de autofocus. Het LCD kan gebruikt worden om te fotograferen, of net als bij een reflexcamera als informatiescherm.
De camera zit ook vol met instelmogelijkheden waaronder bijvoorbeeld functietoetsen die vrij te programmeren zijn, om zo in het veld zo snel mogelijk te kunnen anticiperen op wisselende omstandigheden.

Time-Lapse
Voor de liefhebbers van time-lapse opnames, zit er een functie op die de camera instelbaar maakt voor het nemen van een serieopnames met interval. Deze zijn in de nabewerking achter elkaar te monteren zodat een time-lapse beeld ontstaat. De minimale instelmogelijkheid is 1 seconde met een maximum van 99,59 minuten. Het aantal opnames is minimaal 1 en maximaal 9999. Erg handig is dat de camera ook uitrekend wanneer deze klaar is met opnemen.
Voorbeeldfoto’s
Op de serie foto's hieronder zie je opnamen gemaakt op 25mm en op 400mm, zodat het enorme bereik direct zichtbaar wordt. Het gaat wederom om onbewerkte beelden, zonder verscherping in de nabewerking. Het zijn volledige beelden, direct uit de camera, op origineel formaat en geen deelvergrotingen. Je ziet hier duidelijk dat het zoombereik van 16x optische zoom ruim voldoende is voor de meeste situaties. Een nog groter zoombereik maakt het fotograferen alleen maar moeilijker, omdat je meer te maken krijgt met onscherpte door een te lange sluitertijd. Hiervoor refereer ik naar de vuistregel:
Minimale sluitertijd = brandpunts afstand (omgerekend naar kleinbeeld equivalent)
Natuurlijk kan men door de uitstekende beeldstabilisatie langer doorgaan met fotograferen uit de hand, zonder dat een statief noodzakelijk is.
FZ-1000 op 25mm () FZ-1000 op 400mm () FZ-1000 op 25mm () FZ-1000 op 400mm () Conclusie
De Panasonic FZ-1000 is een prima camera voor de meeste gebruikers. Zonder al te veel poespas maakt de camera al hele mooie foto’s. Wil je iets meer? Dan is de FZ-1000 ook een prima toestel. Je kunt er mee in RAW fotograferen en hebt volledige controle over diafragma en sluitertijd. De zoeker is van hoge kwaliteit, (hetzelfde als op de GH4) wat best bijzonder genoemd mag worden in het compact camera segment. Deze Panasonic bridge camera mag niet vergeleken worden met een superzoom model van rond de €400, - Dit omdat dat de kwaliteit van dit soort camera’s aanzienlijk lager is omdat de beeldsensor kleiner is.
Voor iedereen die op zoek is naar een goede camera die meer kwaliteit en instelmogelijkheden biedt dan een huis-tuin-en-keuken-camera, maar niet met lenzen wil slepen, is dit een fantastische camera en met een veelzijdig zoombereik wat voor bijna alle fotografische toepassingen inzetbaar is. Denk aan macro, landschap, portret en wildlife.
Voor videografen is dit ook een fantastische camera. Je beschikt over 4k video resolutie en het aansluiten van een externe microfoon is geen probleem. Ben je een beetje technisch? Dan kun je zelfs een 8 megapixel foto uit een 4K videobeeld te halen. Safari foto's gemaakt door Ed Dorrestein
() () () ()
() () () ()
() () () ()
() () () ()
Specificaties Merk: Panasonic Model: DMC-FZ1000 Breedte (mm): 137 mm Hoogte (mm): 98 mm Diepte (mm): 130 mm Gewicht (gram): 831 Kleur: Zwart Stofdicht: Nee Waterdicht: Nee Type sensor: CMOS Megapixels: 20.1 megapixel ISO bereik: 80-25600 RAW: Ja 3D ondersteuning: Nee Aantal foto's per seconde: 12 Full HD filmfunctie: Ja Frame rate: 3840 x 2160/30p Type microfoon: Stereo Optische zoom: 16 Digitale zoom: 4x Minimale brandpuntsafstand (35mm equivalent): 25 Maximale brandpuntsafstand (35mm equivalent): 400 Maximaal diafragma (groothoek): f/2.8 Beeldstabilisatie: Ja Filtermaat: 62mm Minimale scherpstelafstand (cm): 1 cm Belichtingscompensatie: +/- 5EV Kortste sluitertijd: 1/4000 sec. Langste sluitertijd (seconden): 60 sec. Diafragmastand: Ja Sluitertijdstand: Ja Ingebouwde flitser: Ja Schermdiagonaal: 3 inch (7,6 cm) Schermresolutie (pixels): 910.000 pixels Kantelbaar scherm: Ja Touchscreen: Nee Viewfinder: Ja Intern geheugen: Nee Ondersteunende geheugenkaarten: SD / SDHC / SDXC Hot shoe: Ja AV aansluiting: Ja USB
CameraNU.nl zegt:CameraNU zegt:20.1 megapixel 1 inch MOS
-sensor
- 16x optische zoom
- 3.0" kantelbaar display
- 4K
-video
- wifi en NFC
- SD
-, SDHC
- of SDXC
-geheugen
Wehkamp.nl zegt:Wehkamp zegt:De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is een superzoom camera met een 20,1 megapixel, 1' grote sensor, een lichtsterk Leica objectief en Ultra HD 4K video-mogelijkheden. Deze uitrusting zorgt ervoor dat je met deze camera elke situatie de baas kunt. De optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat trillingen en ongewenste bewegingen van de Panasonic Lumix DMC-FZ1000 worden geminimaliseerd, wat zorgt voor scherpere beelden. De 16x optische, 4x digitale en 32x intelligente zoom zorgen ervoor dat je objecten op afstand moeiteloos naar je toe haalt. Na het maken van al je foto's en video's is het tijd om ze te delen, dit doe je met Wi-Fi of NFC en de gratis 'Panasonic Image App'. Filmen in Ultra HD 4K kwaliteit Natuurlijk kan je filmen in Full HD maar met de Panasonic Lumix DMC-FZ1000 is het zelfs mogelijk om in Ultra HD 4K te filmen. Dit biedt opnames met een zeer hoge resolutie waarbij elk detail zichtbaar is. Je opnames worden daarbij voorzien van helder stereo geluid door middel van de ingebouwde microfoon. Macrofotografie Kom dichtbij het object en schiet scherpe foto's met de Panasonic Lumix DMC-FZ1000. De camera is erg geschikt voor macrofotografie want je kan tot top 3 cm dichtbij foto's maken.
Fotodevakman.nl zegt:Fotodevakman zegt:De Panasonic LUMIX DMC-FZ1000 is niet alleen robuust en compact, maar biedt ook als eerste in zijn klasse een grote 1 inch 20,1 MOS-sensor en 4k video opnamecapaciteit. Uitgerust met een LEICA DC Vario-Elmarit lens met 16x optische zoom zorgt de Lumix FZ1000 voor een ongekende foto- en videokwaliteit.

Panasonic LUMIX DMC-FZ1000
De Panasonic Lumix FZ1000 biedt u fotografie op zijn best. Leg de natuurlijke schoonheid van de wereld vast in 4kPhoto- of Video en geniet van levensechte beelden in hoge resolutie. Kies voor nog meer creativiteit de Creative Video Mode en schiet prachtige slowmotionbeelden met 100 bps.

Panasonic DMC-FZ1000 lens
De nieuwe Leica DC Vario-Elmarit lens is speciaal ontwikkeld voor de DMC FZ1000. De F2.8-4.0 helderheid maakt zelfs telelensfoto's haarscherp en voorziet in een beeldhoek die zich uitstrekt van 25 mm groothoek tot 16x optische zoom. De geavanceerde optische technologie van Panasonic biedt tevens scherpstelling en een prachtig scherptediepteverloop. De FZ1000 Leica DC Vario-Elmarit lens kenmerkt zich door 5 asferische glazen lenzen, die hun bestaan te danken hebben aan de unieke asferische lensvormingstechnologie van Panasonic. In combinatie met de grote 1-inch MOS-sensor krijgen uw foto's een ondiepe scherptediepte met een indrukwekkend scherptediepteverloop met onzichtbare randlijnen.

Burst shooting
Met de Panasonic Lumix DMC-FZ1000 hoeft u geen moment te missen. De toevoeging van de nieuwe DFD-technologie (Depth From Defocus) aan de conventionele AF-lichtsnelheid heeft geleid tot een nog grotere precisie en snelheid van ca. 0,09 sec. Met een snelle opstarttijd van 0,66 sec. en 12 bps burst shooting in volledige resolutie, verandert u deze unieke momenten in herinneringen die u nooit zult vergeten.
Maak haarscherpe macro-opnamen met een minimale scherpstelafstand van 3 centimeter en geef de spectaculaire details weer van bloeiende bloemen en kleurrijke insecten.

20.1 megapixel
Dankzij de 1-inch MOS-sensor maakt de Panasonic Lumix FZ1000 scherpe en heldere beelden met minimale ruis, zelfs als er foto's worden genomen volgens ISO 12800. De grote sensor verwerkt een zeer grote hoeveelheid licht waardoor er opnamen gemaakt kunnen worden met een indrukwekkend scherptediepteverloop. De onlangs ontwikkelde Venus Engine kenmerkt zich door meerdere ruisverminderingssystemen zoals Multi Process NR, Random Filter en Aperture Filter om een hoogwaardige kleurreproductie en beeldkwaliteit te bereiken met een natuurlijke beeldweergave. De zeer gevoelige MOS-sensor en de Venus Engine zorgen samen voor een schitterende beeldkwaliteit die de traditionele beperkingen van digitale compacte camera's ver overschrijdt.

Ingebouwde stereomicrofoon
Voorzie uw video-opnamen van hoogwaardig en realistisch Dolby Digital stereogeluid met de ingebouwde stereo zoommicrofoon. Deze microfoon onderdrukt zoomgeluid en zorgt ervoor dat het geluid van de wind grotendeels wordt weggefilterd.

Algemene productdetails
Aantal lenzen in kit0
EAN4549077133120
MerkPanasonic
ModelnaamLumix DMC-FZ1000
ProductlijnPanasonic Lumix
Verschenen in2014
Algemene kenmerken
CameratypeBridgecamera
Effectieve pixels (Megapixel)20,1 Megapixels
Aantal voorinstellingen25
Camera Body / KitBody
Outdoor cameraNiet water- of shockproof
Soort chipLive MOS
Zoeker typeElektronische zoeker
Camera
Autofocus 
BeeldstabilisatorOptisch
Cameraresolutie - breedte (pixels)5472 pixels
Cameraresolutie - hoogte (pixels)3648 pixels
Dioptriecorrectie 
Handmatige witbalans 
Ingebouwde flitser 
Maximaal aantal pixels (Megapixel)20,9 Megapixels
Sensor grootte13,2 x 8,8 mm
Lens
Digitale zoom (ratio)1:4
Optische zoom (ratio)1:16
Bayonet fittingNiet van toepassing
Diafragma prioriteit 
Hoogste brandpuntlengte (mm)400 mm
Kortste sluitertijd (sec.)1/16000
Laagste brandpuntlengte (mm)25 mm
Langste sluitertijd (sec.)60
Maximale diafragma groothoek2,8
Maximale diafragma tele4
Maximale ISO lichtgevoeligheid25600
Minimale macro afstand in cm3
Sluiter prioriteit 
Verwisselbare lens 
Video
Maximale videoresolutie in pixels (breedte)3840 pixels
Maximale videoresolutie in pixels (hoogte)2160 pixels
Videofrequentie in fps120 fps
Extra's
Flitsschoen 
Geïntegreerde GPS module 
GezichtsherkenningGezicht
PictBridge 
RAW formaat 
Beeldscherm
3D 
Beeldschermgrootte (cm)7,62
Beeldschermresolutie in pixels921000 pixels
Grootte LCD scherm3 inch
Seriële beeldfunctie 
Touchscreen 
Uitklapbaar scherm 
Geheugen / opslag
Compact Flash Card 
Memory Stick / Memory Stick Pro 
Memory Stick Duo / Duo Pro 
Micro Drive 
Multimedia Card 
SDXC Card 
Secure Digital Card 
Secure Digital High Capacity Card (SDHC) 
xD Card 
Aansluitingen
Bluetooth 
HDMI-aansluiting 
Wifi aansluiting 
Batterij
Maximale batterijduur in opnamen360
Afmetingen & gewicht
Breedte (mm)136,8 mm
Diepte (mm)130,7 mm
Hoogte (mm)98,5 mm
Massa (gram)780 gram
Algemeen
Beslist.nl Beslist.nl is het grootste online winkelcentrum van Nederland waar je zorgeloos, veilig en overzichtelijk producten kunt vergelijken en bestellen. Met ons ruime assortiment van miljoenen producten bieden we de consument een duidelijk overzicht wat er online te koop is en voor welke prijs zodat je de beste aanbiedingen kunt vinden. Zo is het bij ons altijd sale. Ben je op zoek naar goedkope outlets, vraag je je af of je dat nieuwe product in de aanbieding kunt kopen of wil je een prijsvergelijking doen; online shoppen begint bij beslist.nl. Ook als je producten wilt kopen met een snelle levertijd en een goedkope prijs.

© 2005 - 2019 beslist.nl™

Beslist.nl maakt gebruik van cookies. Ga je verder op onze website, dan stem je in met het plaatsen van cookies en de verwerking van deze data door ons en onze partners.